Egy megújulás története – 3. rész

Arculattervezés lépésről lépésre

Az arculat

Ebben részben az Anita Bükkösy Photo teljes arculatát fogom bemutatni. Illetve azt az utat, amit Anitával közösen végigjártunk, mire rátalultunk a tökéletes arculatra.

Valójában mire a végleges logó megszületett, már megvolt az irányvonal merre fogunk továbbhaladni. Anita egy színhez ragaszkodott, ez pedig a szürke volt. Első körben olyan színpalettában gondolkodtunk, ahol a szürke különböző árnyalatai szerepelnek. Sok színpalettát megnéztünk, először kizárólag a szürke színekre koncentrálva.

Ahogy egyre több színpalettát néztünk meg, egyre inkább úgy éreztük, hogy ez nem lesz elég. Anita nemes egyszerűséggel úgy fogalmazott, hogy ez hullaszagú 🙂 … és valóban, én inkább úgy fogalmaztam meg, hogy hiányzik belőle az élet. De a lényeg az, hogy mindketten láttuk, hogy adnunk kell valami pluszt a szürkéhez, mert ez egyszerűnek egyszerű, de semiképp se nagyszerű. És emellett az is nagy gondom volt, hogy ez a túlzottan egyhangú színpaletta szöges ellentétben volt Anita képeivel, amikről csak úgy sugárzik az élet!

A következő kérdés az volt, hogy melyik színnel kombináljuk. Anitának voltak kikötései …. csak semmi rózsaszín és társai 🙂 Ebben a variációban nem is gondolkodtam. Addigra már megismertem Anitát annyira, hogy tudtam ez nem lenne jó irány.

Olyan színt szerettem volna a szürke mellé – ami egyébként a modernitás színe, így nagyon is illik a témához – , ami életet visz az arculatba. Visszaad valamit a természetből és közvetíti azt a profizmust, amivel Anita végzi munkáját. Így a menta és a türkiz árnyalatokban kezdtünk el gondolkodni.

Ez a kombináció amellett, hogy nagyon stílusos, trendi is. Így végül ezek a színek kerültek az arculati színek közé – 2 szürke árnyalat és 3 türkiz.

A betűkészlet kiválasztása már egy egyszerűbb feladatnak bizonyult. A logóban szereplő betűkészletet meghagytuk a logónak. Olyan fontot kerestem mellé, ami törzsszövegben is jól használható, alkalmas különböző kiemelésekre és majd a weboldalon is használható lesz. Így állt össze végül az Anita Bükkösy Photo arculata.

Anita Bükkösy Photo arculatterve

Miután összeállt az arculat megírtam hozzá az arculati útmutatót. Ez egy rövid, néhány oldalas dokumentum. Tartalmazza a logót és annak variációit, valamint ezek felhasználhatóságára vonatkozó itánymutatásokat. Megtalálhatóak benne a színek különböző színkódjai, valamint az alkalmazott betűkészletek.

A következő részben már a megújult weboldal elkészítéséről fogok írni! Remélem akkor is velem tartasz majd!

Színpaletták forrása: Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.