Egy megújulás története – 4. rész

Az Anita Bükkösy Photo megújulásának története - 4. rész

A karácsonyi kampány

Már a közös munka elején megbeszéltünk Anitával, hogy a weboldal mellé készülni fog egy landing oldal is, mégpedig a karácsonyi fotózáshoz. Az idő szűkössége miatt úgy alakult, hogy a landing oldalnak előbb el kellett készülnie, mint a teljes weboldalnak. Az ok pedig végtelenül egyszerű: a karácsonyi fotózásokra, már most időpontot kell foglalni!

A landing oldal megtervezésekor nemcsak a dizájnra fordítottunk nagy figyelmet, hanem a marketingre is. Ehhez nagy segítség volt kis csapatunk haramadik tagja Kristóf Eszter. Eszter nagyon szuper szövegíró, ő szövegezte Anita teljes weboldalát és a landing oldalt is. Szeretném Neked őt is bemutatni.

“A szenvedélyem az írás, jelenleg is szövegíróként, újságíróként, és bloggerként dolgozom. Imádok pörögni, és keresem a kihívásokat, ezért kipróbáltam magam egy rádió mikrofonja mögött is, ami először kaland, majd nagy szerelem lett számomra. Szívesen próbára teszem a kreativitásom, így céges honlapok szövegezésével és közösségi média felületek kezelésével is foglalkozom, ahol a színes fantáziám nagy segítségemre van. Úgy gondolom, hogy egyedi humorom és stílusom az írásaimon is érezhető, közvetlenségemnek köszönhetően pedig könnyedén teremtek kapcsolatokat, ami nagyon hasznos a munkám során.”

A landing oldal megtervezése egy úgynevezett drótvázzal indult, amellyel megterveztük hogyan fog felépülni az oldal. Ennek a szövegezésnél is nagy jelentősége van. Marketingstratégiai szempontból így egy jól konvertáló landing oldalt lehet kialakítani. Ez annyit jelent, hogy úgy építjük fel az oldalt, hogy a konverzió – jelen esetben az időpont foglalás – létrejöjjön.

Ezt a vázat követve alakítottuk ki az oldalt. Eszter szuper szöveget írt hozzá, Anita fotói pedig magukért beszélnek egyébként is. A grafika megválasztásánál is a korábbi egyszerű, de nagyszerű elvet követtük. Anita nem szerette volna túlcsicsázni a karácsonyi oldalt sem, és szerettük volna az arculati színeket is megtartani. Így a sötéttürkiz lett az alap és ebbe került bele a karácsonyi grafika. Ebben a rövid kis videóban meg tudod nézni a landing oldalt.

A karácsonyi kampányhoz készült az Anita Bükkösy Photo Facebook oldalára egy Facebook-borító, valamint egy kis bannert is készítettem, ami a weboldal láblécében kapott helyet. Emellett gyártottunk egy képet ahhoz a Facebook hirdetéshez is, amellyel Anita a fotózást népszerűsíti. Érdemes erre is gondot fordítani, mert a különböző Facebook posztokhoz eltérő méretű képekre van szükség.

Banner a láblécben
Facebook borító
Facebook poszt

A következő részben a weboldal elkészítésének kulisszáiba nyerhetsz betekintést! Végre …. most biztos erre gondoltál 🙂 Nem kell sokat várnod, mert hamarosan jelentkezek a következő bejegyzéssel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.