Ella, a hód története

Decemberben kezdett a gondolat motoszkálni a fejemben, hogy szeretnék egy kabalafigurát a márkámnak. Márkaépítés szempontjából hosszú távú céljaim vannak vele kapcsolatban. Ebben ez évben egyfajta segítő szerepet fog betölteni. Ő lesz az, aki szállítja majd az újdonságokat, a meglepetéseket.

Miért lett éppen egy hód?

Amikor végül elhatározásra jutottam és úgy döntöttem, hogy igenis kell nekem egy kabala, akkor jött a következő lépés …. mi legyen ez a kabala? Hú hát nagyon sok ötletem volt …. panda, flamingó, kolibri, koala … hát csupa szupercuki állatka, de nem tudtam dönteni. Aztán más vonalon kezdtem gondolkodni. Arra gondoltam, hogy olyat keresek, aminek a jelentésével tudok azonosulni. Illetve ami megtestesíti a márkámat. Így hát lázas kutakodásba kezdtem a neten. A nagy felderítés közepette bukkantam rá a hódra.

A hód jelentése: az álmok építésének a szimbóluma. Arra figyelmezteti az embert, hogy álmodozzon bátran, de aztán cselekedjen is. A hód megmutatja, hogy miként kell nagyszerű álmokat szőni és valóra váltani.

Azonnal tudtam, hogy megtaláltam, amit kerestem. Pontosan ez az én, a márkám küldetése. Álmokat valóra váltani, márkákat felépíteni; arra biztatni az ügyfeleimet, hogy merjenek álmodni és aztán tenni érte.

Hogyan készült?

Nem volt egyszerű megalkotni a tökéletes kabalát. A fejemben volt egy kép, de nem igazán tudtam papírra vetni. Elkezdtem inspirációkat gyűjteni. Aztán lett egy első variáció, ami végül nagyon nem nyerte el a tetszésem. Amikor színeket kapott, már közelében sem járt annak, amit elképzeltem. És ekkor hívtam segítségül az én drága húgomat, aki egyébként szuperül rajzol, bár szereti tagadni. Így a végső grafika az ő segítségével született meg. Addig alakítgattuk, amíg mindketten tökéletesnek nem találtuk.

A névadás

És ekkor már csak egy név hiányzott. És ez volt az igazán nehéz. Sokat törtem a fejem, voltak ötleteim. Egyik rosszabb volt, mint a másik …. valahogy bármi jutott az eszembe, abban a pillanatban, hogy a grafika mellé tettem, egyik sem volt az igazi. Aztán elmentünk síelni pár napra. Gondoltam félre teszem erre az időre, és majd ha kitisztult a fejem a hegyekben, újra nekiállok a névadásnak. Kisíeltük magunkat, a fejem is kiszellőzött, de nevet továbbra sem találtam. Viszont egy ötlet fogalmazódott meg bennem úgy kb. az 1200 méteres pálya közepén. Mi lenne, ha nem is én adnék nevet neki, hanem mondjuk egy kívülálló. Ezért eldöntöttem, hogy bedobom a közösbe az én kis hódomat. És ha már lúd, akkor legyen kövér – legyen a névadási ceremónia egy nyereményjáték, ahol logótervezést lehet nyerni.

Rohadtul féltem tőle bevallom …. Az első ilyen akcióm volt …. Az egyik félelmem az volt, hogy kb nulla reakció lesz és jól felsülök az egésszel …. a másik félelmem meg az volt, hogy annyi reakció lesz rá, hogy nem fogok vele bírni. Na ehhez képest kb valahol a pálya első felében landolt a kampányom. Nem mondanám, hogy tömeges versengés volt, de azért a nullánál nagyobb eredményt értem el. És lett egy klassz neve a kabalámnak és egy nagyon boldog nyertes, akinek hamarosan fog egy új logó készülni a blogjához. Erről majd be is fogok számolni és be is fogom őt mutatni egy bejegyzésben.

Így született meg Ella, az Especial Design kabalája!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.