Hogyan készült?

Magnólia-design logótervezés

A Magnólia-design ötlete kora tavasszal született meg, amikor elkezdett virágozni a magnólia. Valójában a logó alapja már megvolt a fejemben: a rajzolt kezdőbetű a különböző vastagságú vonalakkal, ami egy talpas fontra emlékeztet. Ezt párosítom egy kézírásjellegű fonttal, amit “bele helyezek” ebbe a kezdőbetűbe.

Szerettem volna ezt a logót egy grafikával feldobni, sokáig gondolkodtam mi legyen az. Végül egy virágmotívum mellett tettem le a voksom. Az első ötletem egy orchidea volt, de valahogy nem volt az igazi. Egy séta alkalmával akadt meg a szemem egy gyönyörű magnólia fán. Hazamenten és nekiálltam a gyűjtögetésnek …. irány a Pinterest … inspirációgyűjtés, nagyon szeretem. Ahogy gyűltek a képek, egyre inkább magával ragadott az a hangulat, amit kerestem. Elkezdtem rajzolgatni és végül össze is állt a logó.

A logót először mindig megrajzolom egy papíron. Sokat szoktam javítgatni és rengeteg papírt el tudok használni … És néha nem is úgy sikerül, ahogy szeretném. Ilyenkor van, hogy félre teszem az egészet. Foglalkozom kicsit mással, vagy tovább inspirálódom, amíg meg nem lesz, amit keresek.

A megrajzolt képet lefotózóm és feltöltöm a gépemre. A logók megrajzolásához az Adobe Illustrator-t használom. Már egész sok funkcióját ismerem, de azért rengeteg van még ebben a programban, ami felfedezésre vár. Mindenesetre nagyon hasznos funkció, hogy a megrajzolt képet sablonként tudjuk használni.

Elkezdem a “toll” eszköz segítségével megrajzolni a görbéket a sablont követve. A programban rengeteg segédeszközt, segédvonalat és funkciót lehet használni, ami segítégünkre lehet, hogy pontosan olyan grafikát tudjunk készíteni, amilyet megálmodtunk. Itt például jól lehet látni, hogy a kézzel rajzolt M betű nem lett szimmetrikus, ezért javítani kellett rajta.

Miután az M betű elkészült, a magnólia felirat következett. Itt igazából “csak” a megfelelő betűtípust kell megtalálni, ami nem is mindig olyan egyszerű. Rengeteg font közül lehet választani a különböző fontlelőhelyeken. Az én személyes kedvencem a dafont.com, ahol rengeteg féle keresési lehetőség áll a rendelkezésünkre. Amikor kiválasztunk egy fontot és letöltjük, mindig figyeljünk oda, hogy milyen jogdíjak kapcsolódnak hozzá. A legtöbb fontot saját célra ingyenesen használhatjuk.

Én ennél a logónál a magnóliavirágot rajzoltam meg utoljára. Az Illustratorban változtatni lehet a görbék elhelyezkedésén – melyiket szeretném előtérbe hozni, illetve háttérbe tenni. Így az elkészült grafikát könnyen az M betű mögé lehet “küldeni”. Miután elkészültem a rajzolással, a sablont kikapcsoltam, így egyben lehet látni a teljes logót.

A következő lépés a színek beállítása. A színpalettát korábban már megszerkesztettem a Photoshopban, ahonnan a színek kódjait könnyedén meg lehet nézni. Így az Illustratorban csak meg kell adni a megfelelő kódot vagy színösszetételt.

Vannak ötletek, amik menet közben születnek meg. Ilyen volt ebben az esetben a “Magnólia Szalon” felirat. Amikor a logó összeállt és színeket is kapott, akkor elgondolkoztam azon, hogy ez a logó hol mutatna jól. Milyen lenne a környezete? Így ugrott be egy elegáns szépségszalon képe. De el tudnám képzelni egy exkluzív ruhaszalonban vagy egy stílusos kávézóban is. Így került a logóba a felirat – vagy nevezzük cégnévnek -, amihez szintén meg kellett találi a megfelelő betűtípust.

Így készült a Magnólia-design logója. A tervem, hogy a jövőben fogok még ilyen és ehhez hasonló bejegyzésekkel jelentkezni. Itt pedig megnézhetitek a Magnólia-design teljes arculattervét és a hozzátartozó névjegykártyatervet is. Sőt ha megtetszett ez a dizájn és el tudnád képzelni saját vállalkozásodnak, akkor nincs más dolgod, mint felvenni velem a kapcsolatot és már dolgozhatunk is rajta!

Ha tetszett, amit olvastál, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.