DIY Honlapkészítés – így csináld!

DIY honlapkészítés -Így csináld

A honlapkészítés több, mint szövegek és képek elrendezése egy online felületen. A design mellett nagyon sok egyéb tényezőt kell figyelembe venni, hogy egy weboldal jól működjön és eredményes legyen. Nagyon fontosnak tartom, hogy az általam készített weboldalak a jövőben is jól funkcionáljanak és továbbra is eredményesek legyenek. Éppen ezért az utógondozás is fontos rész a munkámnak. Nemcsak a WordPress kezelését tanítom meg az ügyfeleimnek, hanem igyekszem őket olyan hasznos tanácsokkal is ellátni, amelyekkel sikeresen tudják fejleszteni a honlapjukat és a megfelelő tartalmakkal tudják megtölteni. Éppen ezért is létezik nálam a “lifetime support” rendszere, ami annyit tesz, hogy ügyfeleim bármikor fordulhatnak hozzám kérdéseikkel, szívesen adok nekik tanácsokat, tippeket mit hogyan csináljanak és természetesen a technikai megoldásokban is segítek.

Miről fog szólni egy a rovat?

Igyekszem egy klassz, átlátható tematikát összeállítani, ami kapcsolódik a honlapkészítés témaköréhez. Természetesen, ha van olyan téma, ami Téged nagyon érdekelne és szívesen olvasnál róla, akkor szívesen veszem a témaötleteket is! A rovatban minden hónapban meg fog jelenni egy bejegyzés egy adott témában. Ha nagyon sok témajavaslat érkezik, akkor igyekszem majd több bejegyzést is írni!

Az első ilyen téma biztosan a tárhely és domain-név választás lesz, mert a tapasztalatom az, hogy ebben nagyon tanácstalanok szoktak lenni az ügyfelek és sokszor rosszul döntenek, ami a weboldal későbbi teljesítményét nagyban befolyásolja. Fontos szempontok szerint fogok majd végigmenni ezen a témán, hiszen a honlapkészítés alappillére ez lesz.

Témakörök

Jelenleg olyan témakörök vannak fejemben, mint

  • WordPress beállítások
  • hasznos és nélkülözhetetlen pluginok: ebben a témakörben több bejegyzést is tervezek a bővítmények funkcióira fókuszálva
  • webergonómiai tanácsok
  • tartalomgyártás
  • képek, grafikák jelentősége
  • alapvető hibák, amit szinte mindenki elkövet
  • szeretném majd érinteni a keresőoptimalizálást is egy bejegyzés erejéig

Most ezek kavarognak a fejemben, de nyugodtan bombázzatok az javaslataitokkal! Akár kommentben is jöhetnek! Kezdetnek ajánlom figyelmedbe a WordPress magyar nyelvű oldalát, ahol nagyon sok hasznos információra tehetsz szert!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.