Legyél Te is műanyagmentes hely!

Bizonyára a Te életedben is vannak olyan kezdeményezések, amik mellé szívesen odaállsz, amihez szívesen adod a neved. Még augusztusban jött velem szembe egy lehetőség,egy non-profit szervezet keresett valakit, aki segít a logójukat kipofozni és matricatervet készíteni.

Imádom és nagyon nagyon nagyra tartom azokat az embereket, akik saját szabadidejüket, energiájukat “feláldozva” kiállnak amellett, ami nagyon fontos számukra. És nemcsak egyszerűen kiállnak mellette, hanem a hétköznapokban is példát mutatnak és igyekeznek irányt mutatni másoknak is, hogyan tegyék mindezt. Közösséget építenek, összefognak, és emellett anyák és vezetők. Huh … csodálatraméltó! A PlasticFreePlace pont egy ilyen non-profit kezdeményezés Anikóval az élén. A felhívása kapcsán elkezdődött egy közös együttműködés, melynek eredménye egy logó és kétféle matricaterv lett. Ismerd meg most Te is Anikót és a Plastic Free Place mozgalmat!

Ilyen matricát kapnak azok a családok, akik csatlakoznak a mozgalomhoz

Ilyen matricát keress a felelős vállalkozásoknál!

“Riczu Anikó vagyok, Természetes Gyógymód tanácsadóként (is) végeztem, amely során az alapelvem az, hogy a táplálkozás gyógyíthat és beteggé is tehet bennünket. Számomra fontos az, hogy egészséges ételeket adjak a gyermekeimnek, és segítséget nyújtsak másoknak ebben. Tartottam előadásokat, főzőtanfolyamokat, és e célból írtam egy könyvet is, amely segít az egészséges hozzátáplálástól kezdve egészen a család étkezési szokásainak megváltoztatásáig. Hiszem azt, hogy az egészségvédelem és a környezetvédelem kéz a kézben jár, mivel az utóbbi is kihatással van az egészségünkre. Örömmel tapasztalom azt, hogy a gyermekeimnél is ragadós a példa. A 17 éves lányom nap mint nap beszélget a barátnőivel a környezetvédelemről, a kicsi pedig újraszalvétát ajándékoz a barátnőjének. Vásárláskor saját zsákokat viszünk, nem kérünk szívószálat, nem veszünk palackos vizet, saját készítésű arctisztító korongokat használunk. Ebből jött az ötlet, hogy létrehozzak egy olyan mozgalmat, amely összegyűjti a felelős vállalkozásokat (boltokat, vendéglátóhelyeket, rendezvényeket), közösségeket, családokat, akik kerülik az 5M-et: egyszer használatos műanyag zacskó, szívószál, műanyag pohár, műanyag evőeszközök, tányérok és ételszállító dobozok, PET palackok. Ez az 5M a műanyagszennyezés 70%-át takarja. Készült egy térkép, amelyre felkerülhetnek a vállalkozások, így segítséget nyújthat NEKÜNK vásárlóknak, hogy hol tudunk műanyagmentesen vásárolni, étkezni, szórakozni. Mindezek mellett nagyon fontosak a közösségek és a családok szerepvállalása is, amely révén láthatjuk azt, hogy milyen sokan vagyunk, akik a mindennapjaikban odafigyelnek az 5M kerülésére. A mozgalom megvalósításának az első lépése a honlap elkészítése volt (www.plasticfreeplace.com). Ezt követte a logó és a matrica kivitelezése. Mivel ez egy non-profit kezdeményezés, ezért ehhez segítséget kértem a Mompreneurs – magyar vállalkozó anyukák facebook csoportjában, ahol szinte elsőként jelentkezett Eszter a szaktudásával. Egy nap leforgása alatt elkészült a matrica, melyet ezúton is nagyon köszönök. Remélem ez a kezdeményezés nagyon sok emberhez eljut, ugyanúgy, mint Eszter szaktudása és profizmusa.”

Látogassatok el a PlasticFreePlace weboldalára és csatlakozzatok a mozgalomhoz …. nem is olyan egyszerű, mint hinnénk. Sajnos még én is dolgozom rajta, hogy lehessen egy ilyen matricám!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.