A reszponzív weboldal az út a látogatókhoz és a Google élvonalához

Ma már elengedhetetlen, hogy egy vállalkozásnak/márkának saját weboldala legyen, hiszen a fogyasztók/felhasználók döntő többsége a neten böngészve keres megoldást a problémájára. Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani, hogy az internethasználók 56%-a kizárólag okostelefont használ internetezésre. Ezért kiemelten fontos, hogy a weboldalad opimalizálva legyen a különböző kijelzőkre. Ez a reszponzív weboldal, ami nemcsak a látogatók szempontjából fontos, hanem a Google keresések szempontjából is. A Google ugyanis előtérbe helyezi a mobilbarát honlapokat. 

A reszponzív weboldal megtervezésekor nagyon fontos, hogy az érdeklődő fejével gondolkozzunk. Az emberek – mint ahogy te is – folyamatos időhiányban szenvednek, folyton sietnek, azonnal akarnak választ kapni a kérdéseikre. Érvényes ez a weboldalakra is, az érdeklődő számára azonnal ki kell derülnie, hogy mivel foglalkozik az oldalad, és hogy az ő problémájára milyen megoldást tudsz kínálni. Mivel ez egy vizuális műfaj, ezért itt kiemelt szerepe van a dizájnnak, a látványvilágnak, a harmóniának. Gondoljunk bele, hogy amikor vásárolunk, az első dolog, amit megnézünk egy bolt esetében az a kirakata. Ha van egy ütős kirakat, akkor úgymond késztetést érzünk, hogy bemenjünk. Ugyanez érvényes a weboldalak esetében is, hiszen ez a te virtuális kirakatod. Egy jól megtervezett dizájnnal eléred, hogy „betérjen” a vásárló.

Végső soron a weboldal célja, hogy létrejöjjön a konverzió – legyen az egy kapcsolati űrlap kitöltése, egy hozzászólás megírása, egy hírlevél feliratkozás vagy akár egy konkrét vásárlás. Éppen ezért weboldalnak úgy kell felépülnie, hogy ezt a célt szolgálja.

Milyen lesz a weboldalad?

Felhasználóbarát. Mit is jelent ez? Azonnal ki fog derülni, hogy miről szól a weboldal. Átlátható, vagyis egyértelmű lesz a felépítése. A felhasználó pontosan oda fog navigálni ahova szeretne, mindehhez nem kell hosszasan keresgélnie, mert minden a szeme előtt lesz.

Reszponzív. Ez ma már kiemelten fontos, hiszen egyre többet használjuk netezésre a mobilunkat vagy tabletünket. Fontos, hogy a weboldalad a különböző kijelzőkre optimalizált legyen.

Marketingcélú. Azaz az elérni kívánt konverziót fogja szolgálni, ennek megfelelően fogom felépíteni.

Keresőoptimalizált. Az eredményes vállalkozás egyik fontos eleme a stílusos, jól felépített weboldal. De mit ér mindez, ha az érdeklődő nem találja meg? Az elkészített weboldal keresőoptimalizált lesz, ezzel biztosítva, hogy a keresőmotorok megtalálják.

Nézz meg néhány általam készített weboldalt!

Megújult az Anita Bükkössy Photo weboldala és arculata
Bükkösy Anita Photo
Megújult a NAPmédia honlapja
NAPmédia

Tervezzük meg együtt weboldalad!

… vagy kezd el weboldalad tervezését Te magad!

Kérd az ingyenes e-bookot, melynek segítségével Te is könnyedén megtervezheted az alapokat!