Anyaság.Karrier.Eldöntöttem… Webdesigner leszek!

Miután megláttam a Webdesign Suli hirdetését, nagyjából ez az elhatározás született meg bennem. Hirtelen mindent tudni akartam erről a szakmáról, lázasan böngésztem és böngésztem, olvastam és olvastam … és egyre jobban úgy éreztem, ez az, amit kerestem. Mert mit is kerestem?

Valami olyat, ami megadja nekem a régóta várt lehetőséget, célt, függetlenséget. Egy olyan kreatív szakmáról álmodtam, ahol azt érezhetem/mondhatom, hogy “na tessék, ezt én csináltam” … és közben fülig ér a szám az örömtől. Voltak ötleteim, de mindegyik hibádzott valahol. Először ekkor éreztem, hogy most minden egyben van.

És még egy dolgot elárulok nektek, mire vágytam még. Életem párja tűzoltó … nagyon menő … főleg, ha az embernek gyerekei vannak. Mert ha megkérdezik a gyerekedet, hogy na mit csinál apa? Akkor kihúzza magát és büszkén mondja, hogy TŰZOLTÓ! Mert az menő. Tudom miről beszélek, mert a változatosság kedvéért apukám is tűzoltó! És akkor a többi gyereknek tátva marad a szája … mert a tűzoltókat mindenki imádja, felnéznek rájuk – hozzáteszem joggal – , és annyira akarják überelni, hogy az én apukám ezt meg ezt csinálja … de hát nem lehet. Majd megkérdezik a gyerekedet, és anyukád mit csinál? …. és jön a nagy csend … mert hát mit csinál anyukád … hát egy irodában dolgozik, és … fogggggaaaalma nincs a gyereknek, hogy mit is csinálsz ott egész nap … mert mit is csinálsz? Ülsz a monitor előtt, határozatokat írsz futószalagon, aláírsz, pecsételsz, postázol … na ez az, ami nem menő … és mennyire király lenne, ha azt mondaná, hogy anyukám webdesigner és weboldalakat készít. Annyira vágytam erre az érzésre.

Szó mi szó, szükségem volt a változásra, a váltásra. Közgazdászként végeztem, egy percet nem dolgoztam a szakmámban. Voltam programszervező idegenforgalmi cégnél, azt követően beszerző több különböző kisebb cégnél. Sokat tanultam … magamról. Azt vallom, ha az ember elvállal egy munkát, akkor azt kutya kötelessége 100%-osan csinálni, hiszen ez a dolga, ezért kapja a fizetését. Ha rájössz, hogy nem neked való, akkor tovább kell állni. De amíg ott vagy és az a feladatod, addig el kell látnod … és jól kell ellátnod. Nem a főnökeid, a kollégáid vagy az ügyfelek miatt, hanem magad miatt. Mert az a munka te vagy, téged tükröz. Én így dolgoztam és dolgozom a mai napig. És amikor már azt hittem, hogy mindent megtanultam magamról, na akkor megszületett az első lányom. Vele rájöttem, hogy sokkal többre vagyok képes, mint eddig hittem. És vele beteljesült az első álmom. ANYA lettem.

Amikor visszamentem dolgozni, a közigazgatásban sikerült elhelyezkednem. Újabb kihívások … teljesen létidegen életforma volt számomra. Három, végtelennek tűnő évet töltöttem el a közjó szolgálatában és rengeteget tanultam. Újabb és újabb leckék önismeretből. Egyre inkább érlelődött bennem a gondolat, hogy ideje lenne már megtalálnom a saját utam. Mindig is tudtam, hogy egy kreatív, folyamatosan alkotni vágyó ember vagyok. És ha van munkakör, ami messze áll a kreativitástól … na az a közszolgálat.

Az elhatározás megszületőben volt, de ekkor az élet újabb szünetet rendelt el ezen a téren, mert megszületett a második kislányom. Hozzá aztán minden kreativitásomra szükségem volt … Ahogy teltek a hónapok és KETTESKE elmúlt egy éves, EGYESKE pedig már az iskolapadot taposta, újra motoszkálni kezdett a fejemben a gondolat, hogy mi lesz velem, ha vissza kell szállnom a mókuskerékbe … milyen kereket is szeretnék hajtani.

És ekkor találkoztam a Webdesign Suli hirdetésével. Nekem írták, azonnal jelentkeztem. És ahogy belevetettem magam a tananyagba, egyre jobban éreztem, hogy végre megvan, amit kerestem. Ez vagyok én! Ma már tudom, hogy mit csinál egy webdesigner … és nagyon élvezem minden percét! És már az a bizonyos érzés is megvolt … egy alkalommal, mikor épp egy logót rajzolgattam a laptopon, odajött EGYESKE és ezt mondta: ” Anya, majd megtanítasz engem is így rajzolni?” És akkor bumm … könnyes lett a szemem! ANYA MENŐ! Beteljesülni látszik a második álom is: karrier.

A következő bejegyzéseimben igyekszem azt a tudást, amit kaptam egy kicsit személyesebb hangvételben, saját tapasztalataimon, szárnypróbálgatásaimon keresztül megismertetni veletek. Olyan hasznos információkat szeretnék megosztani, ami segíthet neked is abban, hogy elindulj a saját utadon. Ha esetleg már konkrét elképzeléseid vannak, akkor segítek a megvalósításban. Tervezzünk együtt!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.