CANVA SABLONOK

az egységes megjelenésért

Ebben a portfólióban bemutatom, hogyan készítem elő ügyfeleim számára a különböző közösségi kreatívokat. A Canva sablonok előkészítéséhez többféle megoldással dolgozok. Első körben igyekszünk meghatározni, hogy milyen típusú posztok jöhetnek szóba és ahhoz milyen grafikai anyag illik majd. Egy csomagban többféle típusú sablon is készül, amit optimalizálunk a különböző közösségi felületekre. A sablonok száma és típusa sok mindentől függ, de minden esetben változatosan használható variációkkal készülünk. Emellett vannak eseti jellegű projektek is ebben a témában, ami például egy-egy kampányhoz, kiemelt időszakhoz kapcsolódik. 

ONIX MEDAL CANVA SABLONOK

A 2023-as év egyik legnagyobb projektje volt számunkra az ONIX MEDAL arculatának és weboldalának elkészítése. Viszont a közös munkánk nem ért itt véget, ugyanis mi kezeljük a márka közösségi felületeteit (Facebook és Instagram, valamint hírlevelek). 

Ehhez a projekthez készült többféle Canva sablon, hogy a posztgyártás gördülékenyebb és hatékonyabb legyen. A kreatívokat optimalizáltuk az aktuális Facebook és Instagram képméretekre, illetve ehhez készültek story formátumú sablonok is.

Mindemellett ugyancsak Canvában készítettük elő a Google Ads kampányok képi anyagát is. A különböző Ads kampányokhoz tartozó képméreteket is előkészítettük Canvában, így a későbbi hírdetésekhez sokkal gyorsabban tudjuk a grafikákat elkészíteni. 

A sablonokat saját tervezésű grafikai elemek jellemzik, melyeket már a weboldalon is használtunk. Az ONIX MEDAL-nak rengeteg fantasztikus képe van a termékeiről, így ezeket nagyon jól tudjuk használni a posztokhoz. 

MENTA KOZMETIKA CANVA SABLONOK

A Menta Kozmetika számára új arculatot terveztem. Nem csak a logó lett új, hanem a színpalettát és a megjelenést is teljesen újragondoltuk, hogy egy elegánsabb, profibb hatást sugározzunk. 

Két platformra készültek Canva sablonok: Facebookra és Instagramra. A kreatívok gyártását megelőzte egy tartalomterv elkészítése. Ebben meghatároztuk, hogy milyen típusú posztok fognak kikerülni az SM felületekre. Ezekhez igazodva készültek a Canva sablonok, hogy biztosítsuk az egységes és különleges megjelenést. 

A Menta Kozmetika számára készült többféle „lapozgatós” Insta sablon is, azaz carousel. Fókuszba kerültek az edukáló jellegű posztok különböző korosztályokra koncentrálva, külön gondoltunk a férfiakra is, az egyes termékek és eszközök bemutatására, és természetesen nem maradhattak el a klasszikus előtte-utána fotók, de új köntösben.  

INTROVERTMARKETING NOÉMIVEL CANVA SABLONOK

Noémi új weboldalához illeszkedő Canva sablonok készültek. Már a honlapon is használtunk a képi anyagokhoz egyedi megoldásokat, amivel igyekeztünk feldobni egy kicsit a dizájnt. Noémi nagyon szereti a pöttyös megoldásokat, így a webdizájn megtervezésekor is használtuk ezeket az elemeket. Mikor a Canva sablonokat készítettük ugyanezt a vonalat követtük, hogy megtartsuk az egységes megjelenést. Elsősorban most a Facebook felületére koncentráltunk, a következő lépcső pedig az Instagram feed megtervezése lesz. 

KOLORMÁNIA ADVENTI CANVA SABLONOK

A Kolormánia számára az adventi időszakban futó kampányához készültek Canva sablonok. A fő cél az volt, hogy a dizánj illeszkedjen az arculathoz, de mégis ünnepi legyen. Mivel a posztok egy részéhez termékfotók kerültek, így fontos volt, hogy a képek is jól érvényesüljenek. Emellett olyan posztok is tervben voltak, ahol a képek helyére szöveg került. 

Többféle formátum is készült:

  • Facebook bejegyzés
  • Instagram poszt
  • Mindkét felületre story grafikák 

ESETI CANVA DIZÁJNOK

Sokszor előfordul, hogy az ügyfeleim egy-egy speciális eseményhez, alkalomhoz, kampányhoz kérnek Canva grafikákat. Ilyenkor sokszor nem csak a bejegyzésekhez készülnek a kreatívok, hanem cseréljük a Facebook borítóképet, esetleg a profilképet is. Sok ügyfelem megtervezi előre hónapokkal vagy akár egész évre a kiemelt kampányait, amikre már lehet előre gyártani a Canva sablonokat, így nem kell kapkodni, gondosan elő lehet készíteni a grafikai anyagokat. 

Az black friday, adventi és karácsonyi kampányok jellemzően a legakítvabb és a leginkább leterhelt időszakok ebből a szempontból, így külön örülök, ha előre tudunk tervezni.