DUNAKANYARSIGHT LOGÓ ÉS WEBOLDAL

Vannak olyan projektek, ahol nem a weboldal terjedelme, összetett funkcióinak kialakítása hozza a kihívást. Egy egyszerű egyoldalas weboldal elkészítése is tartogathat meglepetéseket, és állíthat olyan feladatok elé, amik megdolgoztatják az agyat és jócskán igénybe veszik a kreativitást. A DunakanyarSight logójának és weboldalának megalkotása pont egy ilyen projekt volt. 

Esztinek konkrét elképzelése volt, hogy mit szeretne viszontlátni a logóban és a honlapon. Sokszor megkérdezik tőlem, hogy egyszerűbb megalkotni valamit, ha minden rám van bízva, vagy ha már kész elképzeléseket kapok. De a válaszom nem egyértelmű, mert mind a kettőnek megvan az előnye és a hátránya is, más-más megközelítéssel állok neki ilyenkor a folyamatnak. 

A LOGÓ

Esztivel nagyon régi a munkakapcsolatunk, még az első megbízásom alkalmával sodort össze minket az élet és azóta is együtt dolgozunk. Éppen ezért amikor Eszti megkeresett ezzel a projekttel és elküldte az elképzeléseit, egészen jól láttam magam előtt a végeredményt. Azt a végeredményt, ami igazán ő és pontosan visszaadja majd a terveit. 

A logóval kapcsolatban több támpontot is kaptam. A fókuszban a Dunakanyar és Eszti áll, hiszen ez egy nagyon személyes márka. A sok megélt élmény kerül majd fel erre a weboldalra és a közösségi oldalakra. Éppen ezért a logóban helyet kellett kapnia a Dunakanyarnak, Esztinek és persze Haminak, aki mindenhova elkíséri őt. 

Szerettem rajzolni ezt a logót, nekem is nagyon személyes volt. Egyre ritkábban veszem elő a digitális rajztáblám, de ez a projekt most alkalmat adott rá, hogy kicsit leporoljam. 

A színek összeállításával nem kellett sokat bajlódnom, mert Esztinek ebben is nagyon konkrét elképzélesi voltak. Mivel a képei alapvetően nagyon színesek és főként a természetben készülnek, így olyan palettára volt szükség, ami megállja a helyét ebben a környezetben. És persze visszaköszön bennük a Dunakanyar, a természet szeretete. 

Az elképzeléstől a megvalósításig

Nem vicceltem, amikor azt mondtam, hogy Esztinek egészen konkrét elképzelései voltak a weboldalát illetően. Annyira konkrét, hogy le is rajzolta. Azt hiszem nem árulok el nagy titkot azzal, hogy Eszter a víz és a hajózás szerelmese. És ezt nagyon szerette volna visszaadni a honlapon is. Hat nagy témakörben lesznek majd a későbbiekben a különböző programlehetőségek a Dunakanyarban. Mindegyik témához egy-egy kikötőben lehet majd beszállni. 

Nagyon tetszett az ötlet, de azért okozott egy kis fejtörést is. Hogyan is építsem fel ezt a részt úgy, hogy az mobilon is élvezhető legyen és megmaradjon a mondanivaló. Én is rajzoltam. Külön megterveztem, hogyan fog mobilon is szépen megjelenni a folyó a kikötőkkel és a hajóval. Ezt követően pedig a grafikák elkészítése következett.

A honlap a jövőben sok izgalmas tartalommal fog még bővülni, így ez csak az első lépés volt.