GAJDOS & GAJDOS CONSULTING WEBOLDALA

Eredetileg ez a weboldal egy redesign megkereséssel indult. A Gajdos & Gajdos Consulting ügyvezetője, Betti azzal keresett meg, hogy a meglévő weboldalát szeretné megújítani és a cége jelenlegi állapotához igazítani. Néhány évvel ezelőtt készült el a honlapja, akkor indította el a könyvelő vállalkozását, mint egyéni vállalkozó. A honlapja ehhez a vállalkozáshoz készült, amelynek ő volt a középpontjában. Viszont a kis egyszemélyes vállalkozás hamar kinőtte magát egy Kft-vé, ahol már egy egész csapat dolgozik. 

A weboldal viszont nem követte ezt a gyors fejlődést, ezért mindenképpen átalakításra szorult. Az első megbeszélésünkön hamar kiderült, hogy tulajdonképpen sokkal célravezetőbb lenne, ha egy új weboldal készülne, mivel a domain nevet is szeretnék megváltozatni. A mi közös munkánkat már megelőzte egy arculatváltás, hiszen a cégnek készült egy új logó és az új iroda is már ennek az új arculatnak megfelelően lett kialakítva. 

A webdesign kialakítása során teljesen szabad kezet kaptam. Támpontnak és inspirációnak megkaptam az új logót és azokat a grafikai terveket, amelyek az iroda ablakaira, ajtajára készültek. Gyakorlatilag ezzel kaptam egy jó kis irányvonalat a színeket és formákat tekintve. Az uralkodó szín a mélyzöld és az arany volt. Ezt kellett továbbgondolni egy kicsit, kiegészíteni néhány színnel, hogy megfelelően tudjuk használni majd a weboldalon. 

Az iroda grafikai terveiben az uralkodó forma a hexagon volt, aminek nagyon örültem, mert nagyon szeretem ezt a formát és viszonylag ritkán van alkalmam dolgozni vele. Bettiék az új weboldalhoz új portréképeket készítettek, amiket átszerkesztettem és belecsempésztem a hatszög formákat. 

Sok helyen használtam színátmenetet a háttereken és a gombokon is. Viszonylag kevés stock fotót használtam, jobbára a saját fotóikkal dolgoztam és ezeket alakítottam, szerkesztettem át. Betti az első tervek megtekintése után úgy fogalmazott, hogy olyanok lettek, mint a szuperhősök. És valahol a könyvelők azok is, ezt tapasztalom a saját könyvelőmmel is.

A régi honlaporól sok tartalmat emeltünk át, hiszen a szolgáltatások nem változtak. Az új tartalmakhoz megírtuk a szövegeket és a régieket is kicsit átdolgoztuk. Néhány dolgot átstrukturáltunk, kialakítottunk egy GYIK részt, elosztottuk a sok-sok ügyfélvéleményt a weboldal több oldalán. A szolgáltatásokhoz egyedi ikonok készültek, melyeket visszatérő elemként használtam a honlapon.