GRAVONIX WEBOLDAL

A Gravonix Kft egy régi nagy múltú cég biztos alapokon. De mint minden cégnek a Gravonixnak is szüksége van időközönként egy kis megújulásra. És ez a megújulás jelen esetben összefügg egy nagyobb átalakítással is a cég életében, hiszen új üzletágak bevezetése indult el. Ennek kapcsán a Gravonix Kft-vel több projekten is dolgoztunk közösen, melynek első lépcsője a Kft bemutatkozó weboldalának elkészítése volt. 

A logót és az alapszíneket készen kaptam, hiszen ezt már régóta használják. Viszont a színpalettát ki kellett egészíteni, hogy a weboldalon megfelelően tudjuk kialakítani a dizájnt, valamint a készülő nyomdai anyagokat is megfelelően lehessen elkészíteni. 

Ügyfelemnek a dizájn kialakításakor az volt a kérése, hogy használjunk grafikai elemeket, geometriai formákat. Így ezt szem előtt tartva alakítottuk ki a webdesignt. 

Jost

A címsorokhoz a Jost betűtípust használtuk a weboldalon. Ez a font szerepel a Gravonix logójában is, így ezt továbbvittük a honlapra is. 

Roboto

A törzsszöveg betűtípusának a Robotot választottuk. Ezzel a fonttal kiválóan lehet különböző kiemeléseket megvalóstani.

A színpaletta összeállításánál a logóban szereplő zöld árnyalatot kellett tovább gondolni. Szükség volt olyan színre, amely kellően kontrasztos, valamint olyanra is, amely jól funkcionál nagyobb felületen is háttérként. Így állt össze végül a színskála. 

A geometriai formákat nem csak önállóan használtuk a dizájn kialakítása során, mint díszítőelem, hanem a képek szerkesztésekor is alkalmaztuk ezt a megoldást. Ahhoz, hogy az egységes megjelenést biztosítsuk, sok kép esetében használtunk valamilyen fedést vagy szűrőt. 

Névjegykártya tervezése