MÁLYVA FOTÓ REDESIGN

Egy fotós weboldalának lelke a minőségi képi megjelenés. Olyan dizájnt kell tervezni, ami megmutatja a fotós stílusát, a fantasztikus képeit, de ugyanakkor a funkciót és a használhatóságot is szem előtt tartja. Amikor Eszter megkeresett, hogy gondoljam újra a teljes arculatát és a weboldalát, nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a weboldal felhasználók számára élményt nyújtson minden a képi világban, mind pedig a funkciókban.

A cél az volt, hogy

A Mályva fotónak nem volt kidolgozott arculata korábban. A korábbi weboldalon csupán egyetlen színt és annak árnyalait használták, így a megjelenés meglehetősen egyhangú volt. Az új színpaletta összeállításánál a legfőbb szempont az volt, hogy olyan színeket találjunk, amelyek nem vonják el a figyelmet a képekről, tudnak együttműködni velük, de emellett modern és minőségi megjelenést biztosítanak. 

Sok időt töltöttem Eszter képeinek válogatásával, melyek végül helyet kaptam a weboldal különböző részein. Ezeket használtam inspirációnak és kerestem meg azokat a színeket, amelyek a legjobban illeszkednek a dizájnba. A stúdiófotókon gyakran visszatérő színek a barna, fekete, szürke, fehér árnyalatok. Ezekből indultunk ki, amit kiegészítettünk egy mályva árnyalattal, amit a weboldalon kiegészítő színként használtunk.  

A logó esetében Eszter kérése az volt, hogy teljesen távolódjunk el a régitől, emeljük ki az M betűt valamilyen formában. Olyan logót szeretett volna, amiben van egy olyan grafika, amit vízjelezéshez lehet használni a fotókon. Több skicc is készült, mire a végleges logó kialakult.

Eszter végül a második verziót választotta, ezt dolgoztuk tovább és egészítettük ki a leveles grafikákkal. A fő logóban a grafikai elem egy csillogó réz árnyalatot kapott. 

A betűtípusok esetében is a fő szempont a modern és stílusos megjelenés volt, ami nem vonja el a figyelmet a képekről. Ezért a címsorokhoz és a törzsszövegekhez is egyszerű talpatlan fontokat választottunk. A törzsszöveg esetében fontos volt, hogy jól lehessen kiemelni a weboldalon a szöveges részekben. 

Redesign előtt

Redesign után

Az újragondolt weboldal október végén debütált és a novemberi hosszú hétvégén nagy sikere volt!

Redesign előtt

Redesign után

Szeretnéd újratervezni a weboldalad vagy esetleg a teljes online megjelenésed?

Vedd fel velünk a kapcsolatot és egy előzetes egyeztetés alapján elkészítjük a személyre szabott árajánlatodat!