Facebook nyereményjáték indítása

Hogyan indíts Facebook nyereményjátékot?

Gyakran készítünk ügyfeleinkenk social media stratégiát és időről időre mindig előkerülnek a nyereményjátékok. Azt, hogy megéri-e és kinek éri meg, most nem tárgyalnám ki. Viszont arról mindenképpen szót kell ejteni, hogyan kell szabálysoan Facebook nyereményjátkot indítani. 

Sajnos még mindig tele vannak a közösségi oldalak szabálytalan játékokkal és sokan nem is tudják, hogy milyen szigorúan le van ez írva. De hát ahogy szokták mondani: a szabály nem ismerete, nem mentesít a felelősség alól. Ezért arra gondoltam, hogy írok egy gyorstalpalót arról, milyen egy szabályos Facebook nyereményjáték. 

Ki indíthat nyereményjátékot?

Kezdjük ezzel a kérdéssel, mert már ezen a ponton megbukik a nyereményjátékoknak több mint a fele. Nekem is vannak olyan ismerőseim, akik a saját személyes profiljukon keresztül egy egyszerű poszttal indítanak nyereményjátékot teszem mondjuk masszázsra. Tehát nem árt tudni, hogy nyereményjátékot

lehet futtatni. 

Mi lehet a feltétele a nyereményjátékban való részvételnek?

Inkább itt azzal kezdem, hogy mi az, ami szigorúan tilos. Nem lehet feltétele a nyereményjátéknak

Itt már jogos a kérdés, hogy mégis mi az, ami megengedett. Milyen feltételhez kötheted a Facebook nyereményjátékban való részvételt?

#TIPP: Megkérheted azonban a résztvevőket, hogy jófejségből osszák meg a bejegyzést és ezért nagyon hálás leszel, küldesz virtuális puszit meg ilyesmi. Meg fogják osztani megszokásból, de ez önkéntes, ugyanis nem kötötted semmilyen feltételhez. Ez nem szabályellenes.

Milyen kötelező elemei vannak a FB-nyereményjátéknak?

Mi történhet, ha megszeged a Facebook nyereményjáték szabályokat?

Érdemes végig gondolni, hogy megéri-e kockáztatni egy szabálytalan Facebook nyereményjátékkal?

Hivatalosan itt olvashatsz a FB szabályokról: https://www.facebook.com/policies/pages_groups_events/

Nyereményjátékra fel, de csak okosan!

Szólj hozzá!