Linképítés

Mi az a linképítés?

Amikor keresőoptimalizálásra kerül sor, sokan úgy gondolják, hogy elég pár kódot és kulcsszót elhelyezni a honlapon és minden jó lesz és csak úgy özönlenek az emberek az oldalra. Sajnos ez nem így van.

A keresőoptimalizálás (SEO) három nagy részből áll:

Voltak a régi szép idők, amikor egy-egy lap.hu oldalra kihelyezett vagy fórumhozzászólásba illesztett linknek köszönhetően jött jó sok látogató, de ez már elmúlt. Manapság már nem így történik az egész, sokat szigorított a Google a szabályokon, mostanra sokkal időigényesebb és macerásabb lett a linképítés.

Nade miért is jó, ha foglalkozunk a linképítéssel is?

És mit takar az, hogy linképítés?

Mások oldalán jelensz meg vagy csak linkekkel vagy értékes tartalommal (ez utóbbi hatékonyabb), hogy az emberek a te oldaladra akarjanak átjönni.

Mindegy, hogy hol vannak ezek a linkek?

Nem, egyáltalán nem. A Google mindig jobban értékeli azt, hogyha hasonló témájú weboldalról érkeznek a linkek, mintha teljesen irreleváns oldalról.

Van egy csomó apró szabály, ami miatt én leginkább azt gondolom, hogy a Google talán egy hisztis macskára hasonlít, mert sziszeg, amikor nem jól nyúlsz hozzá. Ezt nem szereti, azt nem szereti, de amikor meg ő pásztázni akar, amikor ő akar valamit, akkor nagyon kedves és segítőkész lesz hirtelen.

Szóval a linképítés egy határozottan sziszifuszi munka, de megéri. Legjobb, ha hozzád hasonló témával, célcsoporttal dolgozó emberekkel összefogsz és egymásnál megjelentek, ha minél több helyen próbálsz minőségi tartalommal együtt linket elhelyezni (vendégposztok) és figyeled azt is, hogy ne spamelj a linkekkel.

Szólj hozzá!