Online tanfolyamok értékesítése

Hogyan készülj fel online tanfolyamok értékesítésére?

Az utóbbi években megnövekedett az online tanfolyamokat kínáló oldalak száma – érthető okokból. Sokkal inkább az online térben keresünk megoldást. Szinte már bármit lehet online tanulni, elsajátítani. Éppen ezért ebben a hirtelen jött túlkínálatban fontos, hogy jó és felhasználóbarát felületetek biztosítunk a felhasználóknak. A webshopokhoz hasonlóan itt is nagyon fontos, hogy átgondolt legyen a folyamat már az elején. Az online tanfolyamok értékesítése esetén is nagy ogazság, hogy kell hozzá a jól átgondolt és profi marketing, hiszen egy hihetetlen túlkínálatban kell érvényesülni. 

EZT GONDOLD ÁT MIELŐTT BELEKEZDESZ

Először is érdemes összeállítani a tanfolyamok tematikájátstruktúráját. Látni kell, hogy egy tanfolyam hogyan épül fel, lesznek-e benne leckék, megoldandód feladatok, kérdéssorok, kvízek, lesz-e valamilyen értékelés. Emellett fontos, hogy milyen típusú tartalmakból fognak állni a tanfolyamok:

  • szöveges
  • videók
  • hanganyagok
  • letölthető doksik

TARTALMAK ÖSSZEÁLLÍTÁSA

Az online tanfolyamok értékesítése esetén is érvényes, hogy megfelelően kell optimlaizálni az oldalt, hiszen egy lassú felületen nem fognak szeretni tanulni a felhasználóid. A videós és hanganyagok mérete általában elég hatalmas, így ezeket mindenképpen egy külső tárhelyen kell tárolni. Ez esetben nagyon fontos, hogy megfelelően le lehessen védeni, hogy külsős személy ne férjen hozzá. Erre a legalkalmasabb a Vimeo felülete. Itt ki kell választanod a megfelelő csomagot, ami a te bizniszednek a legmegfelelőbb. Tehát itt már számolnod kell egy költséggel.

El kell készíteni a szöveges és letölthető tartalmakat.

Érdemes megfelelő képeket választani a tanfolyamokhoz. Nem csak arra gondolok, hogy magában a tanfolyamokban milyen képek lesznek, hanem fontos borítóképet is választani a tanfolyamokhoz. A weboldalon való megjelenés szempontjából is fontosak, illetve majd hirdetéshez, kampányokhoz.

HOGYAN FOG MŰKÖDNI?

A felület megtervezésekor az alábbi kérdésekre kell választ adni:

  • hogyan fognak hozzáférni a tanfolyamokhoz
  • mennyi ideig
  • a tanfolyamok külön-külön lehet majd megvásárolni vagy egy tagsági rendszer keretében fognak hozzáférni
  • ha mondjuk az utóbbi, akkor fel kell készíteni a felületet az ismétlődő fizetések kezelésére is

Magának a megvalósításnak, akkor érdemes nekiállni, ha ezek mind összeálltak már. Sajnos az a tapasztalatom, hogy ezek hiányában nagyon-nagyon el tud húzódni a kivitelezés, hiszen mindig várni kell valamire.

Szólj hozzá!